Bota e Gruas

Cilat janë ushqimet më të mira që një fëmijë mund të hajë në rast diarreje?

Në rast diarreje fëmija nuk duhet të mbingarkohet me ushqime. Është mirë të hajë vakte të vogla. Kjo pasi zorrët janë tepër të brishta dhe sistemi tretës kërkon pak kohë të rikuperojë pas një shqetësimi të tillë. Dhe mos u shqetësoni nëse nevojiten 3-4 ditë që fecet e fëmijës të kthehen në normalitet.

Cilat janë ushqimet që një fëmijë mund të hajë në rast diarreje?

 • Bananet;
 • Orizin ose miellin e tij;
 • Bukën, sidomos të thekur;
 • Makaronat/pastinat;
 • Pataten normale;
 • Kosi;
 • Pure molle.

Cilat janë ushqimet që duhet të evitohen në rast diarreje?

 • Produktet e tjera të bulmetit (përvec kosit);
 • Frutat si: pjeshka, dardha, kumbulla;
 • Kajsitë;
 • Ushqimet e pasura me fibra.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Artemisa Brahimaj

Artemisa Brahimaj

Themeluese e Bota e Gruas

pharmasept

BABY CARE

Më të shikuarat

Postime të ngjashme

Reflekset e të porsalindurve

Bebet lindin me reflekse të zhvilluara, dhe 5 janë ato që ata shfaqin menjëherë sapo vijnë në jetë. Bëhet fjalë për disa veprime/lëvizje të pavullnetshme

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Direct Transfer IBAN: