Bota e Gruas

Ka rrezik nëse konsumohet mjaltë në shtatzani?

A është eshtë i këshillueshëm konsumimi i mjaltit gjatë shtatzanisë?

Konsumimi i mjaltit nga nënat gjatë shtatzanisë është i këshillueshëm pasi mjalti përpunohet dhe nxehet në temperature 71 gradë celcius per 15-30 sekonda dhe më pas ftohet direkt proçedurë nëpërmjet të cilës shkatërrohen disa baktere të cilat i përkasin” mbretërisë te kërpudhave”, por ajo qe nuk këshillohet është që të mos përdoret nga foshnjat, pasi përmban disa bakterie të cilat mund të shkaktojnë te foshnja një sëmundje të rralle dhe mjaft të rëndë te quajtur Botulizem i cili shkakton dobesim të muskujve dhe vështirësi në frymemarje. Zorrët e foshnjës tuaj nuk do jenë në gjendje për ta luftuar këtë bakter keshtu që ju duhet ta mbani mjaltin larg fëmijës tuaj deri pasi të ketë mbushur 1 vit.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Artemisa Brahimaj

Artemisa Brahimaj

Themeluese e Bota e Gruas
Më të shikuarat

Postime të ngjashme

Direct Transfer IBAN: