Skema e gjumit tek bebet 3 muajshe

Në këtë moshë fëmijët kanë nevojë për mesatarisht 15 orë gjumë në harkun kohor të 24 orëve. Ta pakten 10  orë gjumë mund të bëhen gjatë natës dhe 3.5-4.5 orë gjatë ditës me anë të dremitjeve të cilat mund të jenë mesatarisht 3-5.

Nuk duhet të presim ende perfeksion megjithatë një skemë e kemi përpiluar:

  1. 7:00 zgjimi i mëngjesit.
  2. Dremitja e parë 1.25 orë nga zgjimi dhe zgjat 1.25 orë. Oraret 8:15-9:30.
  3. Dremitja e dytë 1.5 orë nga zgjimi dhe zgjat 1.5 orë. Oraret 11:00-12:30.
  4. Dremitja e tretë 1.75 orë nga zgjimi dhe zgjat 1.5 orë. Oraret 14:15-15:45.
  5. Dremitja e katërt 1.75 orë nga zgjimi dhe zgjat 30 minuta. Oraret 17:30-18:00.
  6. Në orën 19:30 fillojmë rutinën e mbrëmjes.
  7. Gjumi i darkës në orën 20:00 pra 2 orë nga zgjimi i dremitjes së fundit.
Facebook Comments

Artemisa Brahimaj

Themeluese e Bota e Gruas

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *