Bota e Gruas

Skema e orareve të gjumit të fëmijës në muajin 10 të jetës

Tashmë fëmija fle mesatarisht 13.5 orë gjatë ditës dhe natës, në harkun kohor të 24 orëve. Koha mesatare e qëndrimit zgjuar të fëmijës varion tashmë nga 3-3.5 orë dhe. Me rritjen fëmija do ta ketë më të thjeshtë të arrijë tek dremitja e dytë pa qënë tërësisht i lodhur.

Si duhet të jenë oraret e gjumit gjatë ditës së një fëmije 10 muajsh?

  1. Zgjimi në orën 07:00.
  2. 3 orë pas zgjimit dremijta e parë që zgjat 1.5 orë dhe ndodh në orën 10:00.
  3. Dremitja e dytë zgjat po 1.5 orë dhe ndodh 3.5 orë nga zgjimi. Orari mund të jetë 14:00-15:30.
  4. Koha për t’u përgatitur për gjumë, 18:15 dhe koha e të shkuarit në shtrat 19:00. 3.5 orë nga zgjimi në drakë.

Këshilla gjumi

Fëmija tashmë duhet të mësohet ose të jetë mësuar të flejë pa vese, pra pa i dhënë ju një ndihmë. Mos harroni se rënia e pavarur në gjumë do të rrisë shanset për një gjumë më të mirë dhe zgjime të pakta gjatë natës.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Artemisa Brahimaj

Artemisa Brahimaj

Themeluese e Bota e Gruas
Më të shikuarat

Postime të ngjashme

Direct Transfer IBAN: