Bota e Gruas

Që të bindësh fëmijën, ulu në gjunjë dhe shpjegoi!

Një prej teknikave më të mira që duhet të gjithë prindërit të ndjekin është ulja në gjunjë ndërsa flisni me fëmijën. Këtë praktikë e ndjek edhe familja mbretërore angleze dhe duket se ka rezultuar si mjaft efektive në edukimin e fëmijës.

Përse të ulemi në gjunjë?

Sepse duke u ulur në gjatësinë e fëmijës krijohet një kontakt më i mirë sy me sy, gjë që e bën fëmijën të kuptojë se ju nuk po tregoni dominancë në atë që shprehni.

Por nga ana tjetër do të inkurajohet sjellja e mirë dhe shprehja e vetvetes. Pra, nëse dëshironi që fëmija të kuptojë dhe t’i bindet asaj që i thoni mos nguroni të uleni në lartësinë e tij/saj.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Artemisa Brahimaj

Artemisa Brahimaj

Themeluese e Bota e Gruas

pharmasept

BABY CARE

Më të shikuarat

Postime të ngjashme

Reflekset e të porsalindurve

Bebet lindin me reflekse të zhvilluara, dhe 5 janë ato që ata shfaqin menjëherë sapo vijnë në jetë. Bëhet fjalë për disa veprime/lëvizje të pavullnetshme

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Direct Transfer IBAN: