Bota e Gruas

Përse bebet qeshin në gjumë?

Nuk ka asgjë që të ngroh më tepër zemrën se e qeshura e bebave. Dhe shpesh i shohim të qeshin edhe ndërsa flejnë. Ndoshta edhe ju do të jeni kurioze të dini përse ndodh kjo?

Pra përse bebet qeshin në gjumë?

Kjo formë të qeshuri që ndodh tek bebet nuk stimulohet nga faktorë të jashtëm. Bebet buzëqeshin, e madje edhe qeshin me zë në gjumë gjatë fazës REM, fazë në të cilën ne edhe shohim ëndërra. Në këtë fazë sytë do të puliten shpesh dhe qeshja e bebes do të shkaktohet nga një funksion specifik i trurit gjatë fazës REM.

Normalisht është e pamundur të interpretohet ëndërra që një bebe shikon por e qeshura në këtë rast konsiderohet si një përgjigje ndaj asaj që fëmija po ëndërron.

Duke qënë se edhe e qeshura është një formë e komunikimit të fëmijës, gjatë gjumit mund të shkaktohet nga ëndërrimi i një kafshe, lodre të preferuar e madje edhe prindërve. Pra një figurë të dashur pozitive për bebat.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Artemisa Brahimaj

Artemisa Brahimaj

Themeluese e Bota e Gruas
Më të shikuarat

Postime të ngjashme

Direct Transfer IBAN: