Bota e Gruas

10 shenjat e hershme të shtatzanisë ndaj të cilave duhet të tregoheni vigjilente

Mendoni se jeni shtatzanë? Shikoni për këto shenja. Pjesa më e madhe e tyre shfaqen vetëm disa javë pas ngjizjes së fëmijës.

Cilat janë 10 shenjat që tregojnë se një shtatzani po vjen?

  • Nuk keni cikël

Sidomos nëse keni perioda të rregullta dhe tashmë mungon me siguri një bebe po i shtohet familjes. Disa femra mund të kenë një cikël shumë të shkurtër dhe me fluks të lehtë edhe nëse ngjizja ka ndodhur.

  • Ndieni lodhje

Kjo ndodh pasi kur ngelni shtatzanë një pjesë e mirë e energjive shkojnë për ndërtimin e placentës. Fill pasi embrioni është ngjizur mund të fillojnë shenjat e para të lodhjes.

  • Fillon të rritet ndjeshmëria ndaj aromave

Madje që në fazat e hershme të shtatzanisë. Mund të ndodhë që nuhatja të ndryshoje edhe në lidhje me perceptimin e aromave. Nuk është çudi që një aromë e preferuar të kthehet në bezdisëse dhe anasjelltas.

  • Ah ato mëngjeset me të përziera!

Edhe pse mezor i prisni këto shenja jam e sigurt që kjo do të jetë më bezdisësja. Por lajmi i mirë është se zgjat vetëm përgjatë javëve të para.

  • Një hundë e ndjeshme? Edhe një ndryshim në shije!

Do të çuditeni kur ushqime që më parë i urrenit mund të kthehen në të preferuarat tuaja dhe anasjelltas. Neps për diçka që më parë nuk e preferonit? Me vrap në farmaci!

  • Kush tha se duhet të jeni gjithmonë në humor?

Madje kush tha se humori juaj duhet të jetë njësoj në orën 15:00 me humorin e orës 15:03? Ja një tjetër shenjë shtatzanie që na shkaktojnë hormonet. Merrni frymë thellë! Gjithçka do të shkojë mirë!

  • Mos ma prek gjoksin!

Do të jetë shprehja e ditës brenda dhomës së gjumit… Ai do të fryhet, rritet dhe do të jetë i ndjeshëm. Do të errësohen areolat dhe do të jetë më i nxehtë. Shkaktar për këtë është progresteroni dhe estrogjeni.

  • Duhet të shkoni më shpesh në tualet!

Nevoja për urinim do të rritet rreth 2-3 javë pas ngjizjes së fëmijës duke qënë se uterusi rritet dhe do të ushtrojë presion mbi fshikëzën e urinës.

  • Mund të keni njolla gjaku

Kjo madje është një prej shenjave më të hershme të shtatzanisë. Ndodh rreth 6-12 ditë pas ngjizjes dhe ky është pikërisht momenti kur embrioni implantohet në muret e uterusit.

  • Temperatura bazale rritet

Me rreth 1 gradë.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Artemisa Brahimaj

Artemisa Brahimaj

Themeluese e Bota e Gruas
Më të shikuarat

Postime të ngjashme

Direct Transfer IBAN: