Bota e Gruas

Ushqyerja me gji: Kthimi i nënës në punë

Nënat që kthehen në punë: Opsionet e ushqyerjes me gji

Ka shumë mënyra për të vazhduar ushqyerjen me gji për nënat që kthehen në punë. Ajo që funksionon për ju do të varet nga vendi juaj i punës dhe aranzhimet e kujdesit për fëmijët.

Ju mund të keni fatin të keni fëmijën tuaj pranë jush në punë nese dikush jua sjell per ta ushqyer apo ju shkoni ne orar pushimi për të ushqyer me gji kur të ketë nevojë.

Ose mund të bëni një përzierje të:

  • Ushqyerja me gji para dhe pas punës dhe gjatë natës;
  • Ushqyerja me shishe me qumësht gjiri ose formulë gjatë ditës kur fëmija juaj është në kujdesin e dados/çerdhe.

Nëse foshnja juaj do te vazhdoje te pije qumësht gjiri ndërsa jeni në punë, mund të jeni në gjendje të pomponi gjirin në punë në mënyrë që të mbani furnizimin me qumësht dhe ta lini këtë qumësht për fëmijën tuaj ndërsa jeni duke punuar.

Ushqyerja me gji dhe kthimi në punë: Bisedoni me punëdhënësin tuaj

Nëse dëshironi të vazhdoni ushqyerjen me gji kur të ktheheni në punë, diskutoni nevojat tuaja për ushqyerjen me gji me punëdhënësin tuaj.

Me shume mundesi do tju ofrohet nje mundesi per te ushqyer femijen me gji gjate pushimit ose te merrni nje pushim ekstra ne orar pune dhe te jepni gji pasi dikush ju ka sjelle femijen tek puna.

Pompimi i qumështit të gjirit në punë: Gjëra praktike që duhen marrë parasysh

Ne kete pike jane disa gjëra praktike për të cilat duhet të mendoni nëse do te beni pompimin e gjirit gjate qendrimit ne ambientet e punes.

Nëse jeni duke pompuar në punë, një pompë elektrike e gjirit mund të bëjë që qumështi të dalë më shpejt dhe ne menyre me efikase per vete faktin se njihen per menyre te tille stimulimi qe e bejne gjirin te prodhoje aq sa duhet edhe pse femija nuk eshte duke thithur ne ato momente.

Ekzistojnë gjithashtu disa kushte që ju nevojiten në vendin tuaj të punës:

  • Një zonë të pastër private (jo tualet) me një karrige të rehatshme;
  • Një frigorifer i pastër për ruajtjen e qumështit të gjirit që keni pompuar;
  • Nje çantë për të ruajtur një pompë gjiri elektrike ose manuale qe do te perdorni per pompimin e gjirit;
  • Një lavaman dhe sapun për të larë duart dhe për të shpëlarë pjesët e pompës dhe një peshqir për tharje pas perfundimit te proçesit;
  • Kohë të mjaftueshme për të nxjerrë qumësht gjatë pushimit tuaj të drekës dhe çdo pushim tjetër nëse është e nevojshme pa u stresuar.

Kur mund të pomponi?

Ju mund të dëshironi të pomponi qumështin e gjirit në punë në atë kohë kur fëmija juaj zakonisht ushqehet kjo per ta bere gjirin te prodhoje aq sa duhet edhe ne ate moment pavaresisht se femija nuk do te jete duke thithur. Kjo edhe nese ju nuk do te ruani qumeshtin tek qeset e ruajtjes per tja dhene femijes. Pomponi ne keto intervale gjate qendrimit ne pune qe te mos humbni sasine e prodhuar.

Pasi të jeni mësuar të pomponi në punë gjatë pushimeve dhe drekës, gjërat do të bëhen më të lehta për t’u menaxhuar.

Numri i herëve që duhet të pomponi në punë do të varet nga mosha e foshnjës tuaj. Për shembull, kur ushqimet e ngurta fillojnë të zëvendësojnë qumështin e gjirit ne disa vakte, fëmija juaj do të ketë nevojë për  më pak qumësht gjiri.

Si të transportoni qumështin e gjirit të pompuar

Për të transportuar të sigurt qumështin tuaj të gjirit në shtëpi, qumështi i gjirit mund të ruhet:

  • Në një kontenitor ose një qese sterile;
  • Vendoseni qumështin e gjirit të pompuar në frigorifer sapo të mbërrini ose në ngrirje nëse është akoma i ngrirë ose ne zonen e poshtme te frigoriferit per tu perdorur brenda afatit.

Si duhet te ushqehet femija me qumesht gjiri gjate kohes kur ju ndodheni ne pune?

Nese ju nuk do te keni mundesine e nje pushimi qe dikush tjua sjelle femijen ne ambientet e punes per ta ushqyer mund te vazhdohet te ushqehet me qumesht te pompuar nga gjyshja apo persona te tjere qe do te kujdesen per te gjate mungeses tuaj.

Nëse gjyshja do të kujdeset për fëmijën tuaj kur të ktheheni në punë, përpiquni të organizoni që gjyshja t’i japë fëmijës tuaj pak qumësht të pompuar përmes një filxhani, luge te posaçme ose shisheje ushqyese para se të ktheheni në punë. Pra ndryshimi le te vije ne menyre graduale qe edhe femijes ti jepet kohe e mjaftueshme te mesohet.

Lënia tek gjyshja apo dadoja e një copë veshje tuajën gjithashtu mund të ndihmojë nëse ai irritohet sepse ju nuk jeni atje.

Planifikoni paraprakisht dhe filloni të pomponi disa javë para se të ktheheni në punë, në mënyrë që të keni pak qumësht të pompuar rezervë.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Artemisa Brahimaj

Artemisa Brahimaj

Themeluese e Bota e Gruas
Më të shikuarat

Postime të ngjashme

Direct Transfer IBAN: